torstai 4. lokakuuta 2012

Tiikerikakku


Tässä leipomani tiikerikakku. Päätin tehdä tiikerikakkua, sillä olen leiponut muffinsseja monta kertaa, täytekakku olisi liian suuri ja mokkapaloihin en osaisi keittää kahvia kun olin silloin yksin kotona. Hoksasin, että "Hei, voisi tehdä tiikerikakkua, se on helppoa!" En ole koskaan ennen tehnyt sitä, joten halusin haastaa itseni. MUISTA LUKEA RESEPTI ENNEN KUIN ALOITAT LEIPOMISEN! Tässä resepti:

Tarvitset
200g voita tai margariinia
2dl sokeria
3kpl kananmunia
½dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vanilja tai vanilliinisokeria
2rkl leivontakaakaojauhetta
3rkl maitoa
2-3rkl korppujauhoja

Ohjeet

1.Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.

2.Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin jokaisen jälkeen.

3.Sekoita jauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne siivilöitynä vaahdon joukkoon. Lisää sitten vanilja sokeri.

4.Siirrä puolet vaahdosta toiseen kulhoon. Lisää sinne maito ja kaakaojauhe.

5.Voitele vuoka ja levitä korppujauhot voin päälle. 

6.Laita taikinat vuorotellen vähän kerrallaan vuokaan.

7.Paista uunissa 45 minuuttia.

8.Kumoa vähän jäähtynyt kakku lautaselle.

Kakkusi on valmis syötäväksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti